štvrtok 16. augusta 2012

Pizza



Suroviny na cesto:
hladká múka (500g)
voda (250 ml)
droždie (pol kocky)
soľ, cukor (lyžička), olej (2 -3 lyžice)

Suroviny na oblohu:
paradajkový pretlak
bylinky (bazalka, oregano)
cesnak
syr
salám, žampióny (alebo podla chuti)
soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:
Droždie namočíme do vody, pridáme cukor a necháme odstať asi 15 minút. Vo väčšej nádobe zmiešame múku, namočené droždie, štipku soli a olej. Vymiešame cesto, ktoré potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín. Občas skontrolujeme, či nepretrhlo fóliu, ak áno znova ho prebalíme, aby neoschlo.

Odstáte cesto rozvaľkáme do požadovaného tvaru a dáme na plech (s papierom na pečenie). Potrieme paradajkovým pretlakom, ktorý predtým ochutíme bylinkami, cesnakom a korením. Rovnomerne posypeme nakrájaným, alebo postrúhaným syrom (podla typu). Navrch dáme suroviny podľa typu pizze, v našom prípade salám a nakrájané žampióny. Pokvapkáme olivovým olejom.

Pečieme asi 10 minút na 230 stupňov (čím vyššia teplota tým lepšia) na teplovzdušný ohrev zospodu a pizzu dáme čo najnižšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára