piatok 15. apríla 2016

Chocolate cupcakes


na cesto
170g hladkej múky
70g trstinového cukru
25g kakaa
120ml oleja
250ml sójového  mlieka
2pl kypriaceho prášku
na krém
1 TOFU biele/natural
150g čokolády
1pl práškového cukru
1pl kakaa
podľa potreby trochu rastlinného mlieka (cca 50ml)

Postup
Zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a cukor, pridáme olej, vodu a vypracujeme hladké cesto.
Rozdelíme ho do košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20 minúť (priebežne kontrolujeme).
Na krém rozmixujeme tofu s trochou mlieka do hladka, vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú postupne zašľahávame do tofu.
Nakoniec pridáme podľa chuti cukor, kakao a ak sa nám zdá krém akurát hustý, je hotový. Ak je príliš tuhý, pridáme mlieko, naopak ak je aj po chvíli v chladničke tekutý, pridáme čokoládu.
Vychladnuté cupcakes odzdobíme krémom, necháme stuhnúť a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára