paradajky (1 kg)
paradajkovy pretlak (400 ml)
zeleninový vývar (1/2 l)
olivový olej (2 lyžice)
cibuľa alebo šalotka (2)
cesnak (4-5 strúčikov)
mlieko
syr
bobkový list, tymián, bazalka
cukor, soľ, čierne korenie
pohánka, alebo polohrubá múka na zahustenie
Postup:
Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľku, potom pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Pridáme nakrájané paradajky (bez šupy), pretlak, vývar a dobre rozmixujeme. Pridáme korenie a bylinky a varíme asi 10 minút. Nakoniec dosladíme cukrom a pridáme mlieko (ak chceme polievku zahustiť, tak aj s múkou - pri zahusťovaní pohánkou pridáme 2-3 lyžice na začiatku varenia do tekutého základu).
Pri servírovaní polievky nastrúhame tvrdý syr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára