Suroviny:
600 g surovej cvikle/ cca 500 g po uvarení
100 g masla
200 g horkej čokolády
3 vajíčka
100 g trstinového cukru
1 PL vanilkového extraktu (alebo cukru)
100 g hladkej múky
Postup:
Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a varíme vo vode do zmäknutia. Zcedíme a dáme do misky spolu s nalámanou čokoládou a maslom a poriadne rozmixujeme. Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu.
Potom si vyšľaháme vajíčka s cukrom tak, aby zmes vytvorila skoro penu, šľaháme tak 4 – 5 minút.
Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme múku a kakao.
Cesto potom vylejeme do plechu (na ktorý dáme papier na pečenie) a pečieme cca 20 až 30 minút pri 180 stupňoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára