nedeľa 19. januára 2014

Cviklové brownies

Suroviny:

600 g surovej cvikle/ cca 500 g po uvarení
100 g masla
200 g horkej čokolády
3 vajíčka
100 g trstinového cukru
1 PL vanilkového extraktu (alebo cukru)
100 g hladkej múky
25 g kakaa na varenie


Postup:

Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a varíme vo vode do zmäknutia. Zcedíme a dáme do misky spolu s nalámanou čokoládou a maslom a poriadne rozmixujeme. Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu. 
Potom si vyšľaháme vajíčka s cukrom tak, aby zmes vytvorila skoro penu, šľaháme tak 4 – 5 minút. 
Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme múku a kakao. 
Cesto potom vylejeme do  plechu (na ktorý dáme papier na pečenie) a pečieme cca 20 až 30 minút pri 180 stupňoch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára