Suroviny:
2 vajíčka
2 lyžice trstinového cukru
2 lyžice prášku do pečiva
hrnček sójového mlieka (alebo ryžového, kokosového,...)
hrnček hladkej múky a hladkej špaldovej múky (1:1)
trochu sušeného kokosu
olej, štipka soli
Postup:
V menšej miske zmiešame vajíčka cukor a mlieko. Do väčšej misky nasypeme múku, prášok do pečiva a soľ. Potom vlejeme zmes s mliekom a všetko dobre rozmiešame. Smažíme na oleji a strednom až miernom ohni a pred otočením posypeme trochou kokosu. Osmažíme z druhej strany až kým nie sú pancaky z oboch strán zlato hnedé. Pozor robia sa velmi rýchlo.
Najlepšie sú ešte teplé s javorovým sirupom. Výborné sú aj s agáve sirupom, džemom, alebo v lete s čerstvým ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára