Suroviny:
koreňová zelenina (dávam mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb)
jarná cibuľka (alebo cibuľa)
bio zeleninový bujón (dávam Alnatura)
olej, soľ, provensálske bylinky
na halušky:
krupička, 2 vajíčka, kypriaci prášok (asi pol lyžičky), soľ
kuchta
Postup:
Na drobno nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, osolíme, pridáme bylinky a chvílu smažíme. Potom zalejeme bujónom a doplníme vodou podľa potreby.
Varíme v kuchte asi 30 - 40 minút (v normálnom hrnci asi 1 - 1,5 hodiny, kým zmäkne zelenina).
Medzitým si pripravíme zmes na halušky. Zmiešame dve vajíčka s krupičkou, soľou a kypriacim práškom a dobre premiesame vidličkou. Postupne pridávame krupičku podľa potreby, aby sa nám vytvorila kašička (ak nám moc zhustne pridáme trochu vody). Halušky robíme do uvarenej polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára