Suroviny:
pór (asi 4 kusy)
zemiaky (2-4, podľa veľkosti)
sójová smotana (asi 150 ml)
cibuľa
cesnak
bio práškový zeleninový bujón (dávam Alnatura)
olej, soľ, provensálske bylinky (sušené)
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na oleji aby zosklovatela (nie zhnedla).
Pór a zemiaky nakrájame na kolieska a hodíme na osmaženú cibuľu. Osolíme a pridáme provensálske bylinky a osmahneme na malom plameni.
Zalejeme horúcou vodou s rozpusteným bujónom a varíme zakryté kým zemiaky nie sú mäkké. Potom rozmixujeme ručným mixérom, pridáme smotanu a pár minút povaríme za občasného miešania.
Odstavíme a pridáme pretlačený cesnak podľa chuti a podľa potreby znova rozmixujeme, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára