Suroviny:
syr na strúhanie (na vegánsku verziu použijeme údené tofu)
150g sojová drť (sojova omáčka a bujón)
500g paradajkový pretlak
500g paradajkova omáčka s kúskami paradajok
cibuľa, cesnak
soľ, oregano, bazalka
800 ml sójového mlieka
3-4 lyžice hladkej špaldovej múky
soľ, olivový olej
Postup:
Vo veľkej panvici osmažíme cibuľu do zlatova. Pridáme sójovú drť, polejeme sójovou omáčkou, posolíme a smažíme. Pridáme paradaajkový pretlak aj omáčku, dopre premiešame a nechame chílu prevreť. Odstavíme z ohňa, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.
V hrnci rozpálime olivový olej. Pridáme 3 lyžice múky a chvílu pražíme na malom ohni (aby sa nám robili malé bublinky). Pomaly postupne pridávame sójové mlieko a stále rýchlo miešame. Nemali by sa nám vytvorit hrudky. Za stáleho miešania varíme na malom ohni, kým nám omáčka nezhustne (asi do hustoty salka). Podľa potreby pridáme múku, alebo mlieko.
Dáme si rozohriať trúbu na 180°. Hlbšiu zapekaciu misu vytreme olivovým olejom. Lasagne ukladáme štýlom cestovina, mäsová zmes, bešamel, postrúhaný syr stále dookola, posledná vrstva navrchu je syr.
Vložíme do trúby a pečieme na 180° asi 40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára